UITSTELGEDRAG

Herken je dat, uitstelgedrag? Omdat je iets moeilijk vindt om te doen. Je wilt van die moeilijke gevoelens en gedachten af, je stelt uit en over je uitstelgedrag voel je je weer schuldig. 😬🙈 Hoe doorbreek je dat nou? ACT heeft veel praktische handvatten om dat aan te pakken! Ik deel er graag eentje met je: schrijf ‘ns op wat je allemaal denkt en voelt bij iets wat jij moeilijk vindt. Ga er een minuut of vijf voor zitten en schrijf elke gedachte op. Wat heb je allemaal opgeschreven? En wat ervaar je als je jouw gedachten opleest? Wil je hier begeleiding in?!

#steenkampcounseling #ACT #faalangst #burnout #defusie

 

HOE STOP IK MIJN GEPIEKER?

 
Voel jij je ook zo gespannen? Slaap je niet zo goed? Vind je deze Corona tijd zwaar? En doe je er alles aan om er vanaf te komen?! Dan heb ik nieuws voor je, slecht nieuws én goed nieuws. 

 

Eerst maar het slechte nieuws, dan hebben we dat gehad en kunnen we ons daarna richten op het goede nieuws.

Van veel denken kom je niet af. Misschien de vorige zin nog een keertje lezen?

Hoe vaak en hoelang vecht je tegen je gedachten? En tegen je gevoelens van onmacht? Tegen verdriet of pijn? Dat je klachten hebt, zowel lichamelijk al psychisch is soms al zwaar genoeg. Het vechten en worstelen ermee kost je eveneens veel energie, die je liever voor andere dingen in zou zetten toch?!

Oefening: inventariseer wat het je heeft opgeleverd hoe je met jouw probleem of klacht omgaat. En hoe lang je dat doet. In alle eerlijkheid voor jezelf. Dus als je jezelf op je kop geeft tijdens het lijstje maken…da’s ook vechten hè.

 

En nu het goede nieuws! Er zijn vaardigheden aan te leren, waardoor je anders met jouw gepieker, fysieke of mentale probleem kan leren omgaan. Dat doe ik middels ACT, Acceptance and Commitment Therapy. ACT is een ervaringsgerichte therapie: naast gesprekken zet ik oefeningen en metaforen in, om jou op weg te helpen naar de doelen die je wilt bereiken. De controle-pieker gedachte is vaak: “Mooi, ik ga oefeningen doen, vaardigheden aanleren en dan kom ik er wel vanaf.” Dat is het piekerhoofd die boven alles uitroept dat het controle wil houden. Dan wordt het een trucje. Herkenbaar?! En wil je hiermee aan de slag?

 

Ik kan je coachen in mijn ACT e-praktijk: online sessies, inclusief ondersteuning via de ACT app. Je leert vaardigheden aan, om op een diep niveau jouw coping, jouw strategieën hoe je met jezelf en anderen omgaat, te (h)erkennen. Je ontwikkelt “psychologische flexibiliteit”. En daardoor kan ruimte ontstaan, waardoor je meer energie kan overhouden en meer plezier kan gaan ervaren. Als prettige en welkome bijwerking!

MAIL info@steenkampcounseling.nl of BEL 06 2125 0035 voor een afspraak.

 

 

BURN OUT en SUSHI 

Door sushi je gepieker herkennen. En hoe doe je dat dan, afstand nemen van jouw belemmerende gedachten en gevoelens? En wat heeft burn out met sushi te maken?! Dit Engelse filmpje op YouTube legt je het uit: https://lnkd.in/dMxycBj

Bel voor meer informatie met Steenkamp Counseling 06-2125 0035!

#ACT #actprofessional #burnout#faalangst #ggz

 

 

JOUW VERSTAND ONDER DE LOEP NEMEN

Een onderzoekje kan je veel antwoorden geven. En zodra je met die antwoorden aan de slag gaat, ben je op weg naar meer ontspanning en energie in jouw leven. En wie wil dat nou niet?!

Jouw Energie Eenheden zijn afhankelijk van een aantal dingen: van jouw opvoeding, van jouw aangeboren biologische aanleg, van psychische - en fysieke trauma's. En last but not least: van jouw innerlijke criticus! Heb je een streng verstand of een pieker verstand? Of een vriendelijke innerlijke stem? Ben je vaak in gevecht met jezelf of ben je dat niet eens bewust?

In mijn consulten onderzoek ik samen met jou hoe je met jezelf omgaat. En waar winst te behalen valt, zodat je met jouw uitdagingen en hobbels leert omgaan.

Durf je jezelf onder de loep te nemen? Ik zie je graag in mijn e-praktijk!

 

 

INNERLIJK WEERBERICHT

Wat vind je ervan om even drie minuten tijd te nemen voor jezelf? Even je bezigheden stoppen. Zet de timer en ga even zitten met je rug tegen de stoel en je beide voeten op de grond. En kijk van je kruin tot je voeten hoe het met je gaat. Hoe is jouw innerlijk weerbericht? Niks veranderen of moeten of oordelen. Gewoon kijken, observeren. Wat zie je? Kan je blijven kijken en bij lastige gevoelens stilstaan? Meer niet. Wat doet het met je?

 

 

LOSLATEN

“Gewoon loslaten”, is een kreet die je vaak hoort. Loslaten, ja en hoe doe je dat dan? Er niet aan denken of het wegduwen? Loslaten klinkt alsof je iets moet dóen. Loslaten is eigenlijk naar jouw moeilijke gedachten en emoties kunnen kijken, zónder er in mee gezogen te worden. Dus niks dóen. Juist laten. Deze vaardigheid is te leren. Zo kan je meer ruimte en vrijheid gaan ervaren.